Als kind wilde ik altijd ornitholoog worden. Een vogel-bioloog. Wat dat precies inhield, dat wist ik niet, maar ik ben altijd gefascineerd geweest door vogels. We hadden thuis 2 Turkse tortelduiven die regelmatig een nestje hadden. Ik verzamelde hun veren en ik verzamelde de veren van andere vogels en plakte alles keurig in mijn natuurlogboek.

veren

Later ging ik heel andere dingen verzamelen. Kraaltjes, kettingen, armbanden, stofjes, bandjes, kantjes, maar ook papiertjes, stickertjes, tijdschriften met mooie plaatjes, stempels, stempelkussens, potloden, pennen, stiften, verf, heel veel verf, stoffen, heel veel stoffen, leuke doosjes, houten lettertjes, gedroogde bloemetjes en nog veel, veel meer. Ik ben een hoarder, ik geef het toe.

Want ik gooide nooit iets weg.

Van huis naar huis (en ik ben sinds m’n jeugd bijna 10 keer verhuisd) nam ik alles steeds met me mee. Want weggooien is zonde en er kwam steeds meer bij. Maar gelukkig heb ik nu eindelijk een bestemming gevonden voor alle prachtige kraaltjes, bedeltjes, kettingen en nog veel meer andere dingen! Ik hang ze in mijn Maaneschijn-dromenvangers!

atelier 1

Het is mijn droom om ooit een opgeruimd atelier te hebben met voor alles een eigen vakje. Witte veren bij witte veren. Blauwe kralen bij blauwe kralen. Al denk ik niet dat het me ooit gaat lukken om in een opgeruimd huis te wonen, want er komen nog steeds iedere dag nieuwe dingen bij. Maar dromen mag. En ach, zo’n ontploft atelier is best gezellig.

atelier 2

De veren aan de dromenvangers zijn voor een groot gedeelte zelf gevonden tijdens mijn wandelingen met m’n hond. Helemaal puur natuur dus. En ik krijg ook regelmatig bijzondere veren van prachtige vogels van vogeleigenaren of van vrienden die een mooie veer zagen liggen. Soms krijg ik zelfs hele zakken en bakken met al gesorteerde veren opgestuurd! De enige veren die ik (soms) koop zijn pauwenveren.

Iedere dromenvanger, groot en klein, hang ik vol met lintjes, bandjes en kantjes. Sommige zijn dus heel oud (nog van mijn oma geweest), sommige nieuw. Ik hou ervan om kringlopen en rommelmarkten af te struinen op zoek naar de mooiste kralenkettingen om te gebruiken. Maar sommige producten in de dromenvangers zijn ook nieuw, zoals de bedeltjes die je in de rand van de dromenvangers terug. Ik hou van de balans tussen oud en nieuw. Gekocht en gekregen. Ook de schelpen in m’n dromenvangers zijn soms gekocht (de abalones en de capiz-schelpen bijvoorbeeld), maar vaak ook gevonden (door mij of door vrienden).

dromenvanger rand

De bedeltjes die ik gebruik voor in de ring van de dromenvangers zijn vaak gelukssymbooltjes uit diverse culturen en religies. Zo kun je een Christelijk Maria-bedeltje vinden naast een Boedhha-bedeltje. Of een Hindoestaanse Ganesh naast een Fatima-handje uit het Midden-Oosten. Ik hou ervan om deze verschillende symbolen naast elkaar te plaatsen, juist in deze huidige tijd. We all see the same moon!

Vanuit de chaos in mijn atelier (en in mijn hoofd) maak ik dreamcatchers en memorykeepers. Met heel m’n hart, al m’n liefde en al m’n creativiteit.

dreams come true thee

Aan iedere dromenvanger (behalve de mini’s) hangt een glazen flesje met een kurkje. En bij iedere dromenvanger stuur ik een klein pakketje mee, met daarin een leeg briefje, een potloodje en een zakje ‘Dreams Come True’-thee. Op het lege briefje kun je een droom of wens schrijven en die opgerold in het glazen flesje stoppen. Wie weet komt jouw droom wel uit!

Sweet dreams!